Maailman MS-päivä 2020

18.5.2020
Kategoriat: Tiedote,Yleinen

TIEDOTE
18.5.2020

Maailman MS-päivänä muistutetaan tukiverkoston tärkeydestä

Suomessa MS-päivän kampanjassa muistutetaan tänä vuonna, ettei kenenkään kannata jäädä sairautensa kanssa yksin, vaan erilaisia tukiverkkoja tarvitaan. Maailman MS-päivää vietetään toukokuun 30. päivä kymmenissä eri maissa, ja Suomessa verkkotapahtumia järjestetään koko viikon 22 ajan.

Maailman MS-päivää vietetään Suomessa teemalla #TarvitsemmeToisiamme. Tukiverkkoa sairastaville sekä heidän läheisilleen luovat Neuroliiton lisäksi paikalliset jäsenyhdistykset.

Neuroyhdistys toimii alueellisena tukiverkkona
Neuroliiton jäsenyhdistykset ja kerhot tuovat vertaistuen, erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja sekä yhdistystoiminnan lähelle sairastavia ja heidän läheisiään. Pirkanmaan neuroyhdistyksesä on Tampereella kokoontuvia vertaisryhmiä ja alueellisia vertaisryhmiä. Niiden yhteistiedot löydät: https://neuropi.fi/vertaisryhmat/ Järjestämme myös luentoja ja tapahtumia, mutta ne ja vertaisryhmät ovat nyt Korona-pandemian takia tauolla. Tapahtumistamme tiedotamme kotisivulla: www.neuropi.fi sekä yhdistyksen facebook-sivulla ja muissa verkostoissa.

Neuroliiton tapahtumat verkossa koko MS-päivän viikon

  • Hei MS-tautia sairastava tai sairastavan läheinen! Tiedätkö minkälaista toimintaa ja tukea on lähialueellasi saatavilla? Tule mukaan MS-etätreffeille kuulemaan paikallisesta yhdistystoiminnasta yhdessä muiden sairastavien ja läheisten kanssa. Pirkanmaan MS-päivän etätreffit järjestetään ma 25.5. klo 14–15. Tervetuloa mukaan! Tapatuma yhdistyksen kotisivulla ja Neuroliiton tapahtumat sivulla: http://tapahtumat.neuroliitto.fi/tapahtumat/ms-paivan-etatreffit-pirkanmaalla/
  • Tiistaina psykologi Jan-Henry Stenberg luennoi sairauteen sopeutumisesta MS-tautia sairastaville sekä heidän läheisilleen. Miten pärjään sairauden kanssa? -verkkoluento ti 26.5. klo 17.30.
  • Neuroliiton koulutetut vertaistukijat ovat tavattavissa Facebookissa ja puhelimitse ti 26.5. klo 19–21. Vertaistukijat ovat keskustelukumppaneita, jotka omien kokemustensa perusteella kuuntelevat ja kannustavat jaksamaan haastavassa elämäntilanteessa.
  • Keskiviikkona keskustellaan työelämään liittyvistä asioista ja jaetaan kokemuksia työelämässä pärjäämisestä. Keskustelussa on mukana Neuroliiton työelämäasiantuntija. Pärjätään töissä – keskustellaan verkossa ke 27.5. klo 18–20.
  • Torstaina Neuroneuvonta auttaa löytämään vastauksia mm. sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä sosiaaliturvaetuuksiin liittyviin kysymyksiin. To 28.5. Neuroneuvonta on linjoilla klo 16–18.

Lisätiedot
Anne Beresford, toiminnanjohtaja
Pirkanmaan neuroyhdistys, Kyllikinkatu 9, 33100 TRE
yhdistys@neuropi.fi ja p. 045 130 4888

Lisätietoa MS-päivästä ja viikon tapahtumista: www.neuroliitto.fi/mmsp

Neuroliitto on MS-tautia ja harvinaista neurologista sairautta sairastavien sekä heidän läheistensä oma järjestö. Liitto edistää ja valvoo heille tärkeitä asioita yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, sekä tuottaa neuvonta-, kuntoutus- ja asumispalveluja. Neuroliitolla 25 jäsenyhdistystä. www.neuroliitto.fiNeuroliitto on MS-tautia ja harvinaista neurologista sairautta sairastavien sekä heidän läheistensä oma järjestö. Liittoedistää ja valvoo heille tärkeitä asioita yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, sekä tuottaa neuvonta-, kuntoutus- ja asumispalveluja. Neuroliitolla 25 jäsenyhdistystä. www.neuroliitto.fi