Liikunta

Olet varmaankin kuullut sanottavan, että liike on lääke ja se pätee myös neurologisten sairauksien kohdalla. On hyvä osata valita itselleen sopiva ja mieluisa liikuntamuoto. Valintaa helpottaa tietää, mitä tarkoittavat kohdallasi esim. lihaskunnosta ja -voimasta sekä tasapainosta huolehtiminen. Säännöllisesti toteutettuna näiden kolmen osa-alueen harjoitteet auttavat selviytymään paremmin päivittäisestä elämästä ja ehkäisemään sairauden oireita. Voit lukea  MS- ja Harnes-ihmisten liikunnasta lisää Neuroliiton liikuntasivuilta. Lisäksi yhdistyksemme järjestää mm. venytysjoogaa ja Tampereen Vihurin kanssa yhteistyössä soveltavaa melontaa.

Omaehtoisella liikunnalla voit tukea omaa kuntoutustasi. Jos sinulla on kuntoutusta Kelan tai tarveydenhuollon järjestämänä, voit kuntouttajiesi kanssa aina tarvittaessa keskustella oman liikunnan järjestämisestä kuntoutuksesi tueksi. Kotipaikkakunnallasi on mahdollisesti myös soveltavan liikunnan toimintaa (erityisliikunta-palvelut). Niistä saat parhaiten tietoa oman kuntasi liikuntatoimesta. Esimerkiksi Tampereen kaupunki järjestää erityisryhmille soveltavan liikunnan toimintaa  ja voit halutessasi hankkia erityisuimakortin.

Yhdistyksemme liikuntavastaavalta fysioterapeutti Aila Peräjoelta saat halutessasi ammatillistakin apua ja tukea. Ailan tavoitat sähköpostitse apfysio@gmail.com tai puhelimitse 040 739 5255